#PRIJAVA

Piškotki na mojeprvodelo.com

Nov Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) je začel veljati v začetku leta 2013. Zakon je prinesel spremembe glede obveščanja oziroma soglašanja z njihovo uporabo. Za lažje razumevanje, kakšen je namen piškotkov in kako z njimi upravljati, v nadaljevanju podajamo podrobnejša pojasnila.

 

Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta. Njihov namen je prepoznavanje posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika, s katerim uporabnik obiskuje spletna mesta, zato lahko shranjevanje piškotkov po želji omejimo ali onemogočimo že s pomočjo nastavitev v brskalniku.

 

Zakaj so piškotki potrebni?

Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to spletnemu mestu lahko v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o spletnem uporabniku. Piškotek lahko prebere in uporablja le strežnik, ki je poslal piškotek.

 

Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?

Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvo gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

 

Katere piškotke vsebuje spletno mesto mojeprvodelo.com in zakaj jih uporabljamo?

 

Piškotki, ki jih uporabljamo so namenjeni za:

 

 

Nastavitve piškotkov, ki jih potrdite s klikom na gumb »V redu« se bodo shranile na posamezni napravi, na kateri ste izbiro uredili. V kolikor po prikazu obvestila ne boste potrdili nastavitve piškotkov in boste zgolj nadaljevali s pregledovanjem in uporabo spletnega mesta mojeprvodelo.com, bo spletno mesto smatralo, da se z uporabo piškotkov strinjate, saj ste to nakazali s svojim dejanjem. Ob ponovnem obisku spletnega mesta mojeprvodelo.com se vam bo obvestilo ponovno pojavilo.

 

Kako upravljati s piškotki?

 

Vsi spletni brskalniki v osnovi omogočajo spletnim stranem, da uporabljajo piškotke. Uporabnik pa ima možnost, da spletni brskalnik prilagodi po svojih željah. To pomeni, da lahko upravlja tudi s piškotki ali celo onemogoča njihovo uporabo.

 

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate:

Internet Explorer

Mozzila Firefox

Chrome

Safari (stran v angleškem jeziku)

Opera (stran v angleškem jeziku)

Pri onemogočanju piškotkov svetujemo veliko mero previdnosti. Če piškotke izklopite, mojeprvodelo.com ne bo delovala optimalno oz. bodo nekatere funkcionalnosti onemogočene. Tudi pri izklopu vseh piškotkov bo brskalnik še vedno pridobival določene informacije, ki so potrebne za osnovno delovanje spletnega mesta mojeprvodelo.com.

 

Upravljavec spletnega mesta mojeprvodelo.com:

Styria digital marketplaces, spletni marketing in spletno oglaševanje, d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana (ID DDV 58257551)

 

S prijavo na delavnico se strinjam s splošnimi pogoji MojePrvoDeo.com, objavljenimi na povezavi.
Moji podatki bodo last podjetja Styria digital marketplaces d.o.o..